15.08.2016

Jurnal japonez - La plajă

     Căldura mare. Peste 34 de grade, umezeală ridicată. Închidem aerul condiționat din cameră și decidem să mergem la gară în Hyogo cu direcția plaja din Suma. Nu este o plajă foarte mare, însă este amenajată fiind considerată una dintre cele mai populare din zonă, situată în golful Osaka.
      Apropo de golful Osaka, acum mi-am amintit, la sosirea aici în Japonia, avionul a aterizat pe Aeroportul Internațional Kansai, construit la 5 km de țărm pe o insulă artificială. Este impresionant din punct de vedere arhitectural fiind legat de uscat printr-un pod cu două nivele, pentru autovehicule și pentru trenuri.
     Revenind la plajă, intrarea în apă este foarte abruptă, în câțiva metri apa trece peste cap. Nisipul este ceva mai grosier, însă plaja este curată, salvamarii prezenți adunând resturile de pe plajă, ce cred ca sunt uitate de turiști și nu lăsate intenționat. Majoritatea fetelor de pe plajă sunt înnebunite după selfie-uri, cel puțin o poză la un minut. Plaja este animată de terasele aglomerate, unde muzica americană răsună la putere. 

Harta plajei



Multă lume pe plajă


Lume mai mult sau mai puțin îmbrăcată


Nu confundați salvamarul

Seara pe plajă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu