10.10.2014

MECANTURIST la Marathon7500

        În acest an am alcătuit pentru a treia oară împreună cu Ștefan Bako echipa MECANTURIST Galați la Marathon7500. Dacă la primele două ediții am „gustat” din prăjitura numită proba de Hobby, în acest an ne-am înscris pentru proba de Elită, marele tort al competiției.
       Marathon 7500 reprezintă o competiție unică și una dintre cele mai frumoase alergări montane din România, cu o lungime de puțin peste 90 km și cu o diferență pozitivă de nivel de peste 7500 m (de aici și numele), desfășurată pe majoritatea potecilor marcate ale munților Bucegi. Startul cursei a fost la vineri-dimineață, la ora 6.00. Timpii intermediari ai echipei noastre îi găsiți aici, vedeți poziția 28 din 61 de echipe participante la categoria masculin. Nu suntem noi dintre cei mai buni, nici nu prea alergăm, ci mai mult mergem, însă ne place competiția.
       Din cauza condițiilor meteo nefavorabile apărute după ora prânzului (ploaie abundentă, ceață, vânt puternic, temperaturi scăzute), cursa de Elită a fost întreruptă de către organizatori vineri-seara în jurul orei 20.30, moment în care noi ne aflam aproape de punctul de control P9-La Prepeleac (http://www.marathon7500.ro/traseu/), clasamentul final stabilindu-se ca fiind cel din momentul întreruperii cursei. Toate echipele participante de pe traseu au revenit la punctele de adunare stabilite, de unde am fost recuperați de către mașinile puse la dispoziție de către organizatori și transportați în tabăra de bază de la Peștera. Noi avem o dorință nebună de a reveni în 2015 și să reluăm ultra-maratonul 7500! Cât a fost ne-a plăcut, vom mai veni!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu