duminică, 6 martie 2016

Culmea Pricopanului în alergare

     Azi-dimineață am trecut Dunărea cu bac-ul din Galați împreună cu Vali și Laurențiu pentru o primă alergare montană din acest an, pe culmea Pricopanului, după părerea mea, cel mai frumos traseu turistic din munții Măcin.      Lipsită de zonă forestieră într-o mare parte, creasta Pricopanului prezintă un relief și un peisaj asemănător zonelor muntoase înalte, cu numeroase stânci și formațiuni din granit, cu o mare diversitate a înfățișărilor datorate proceselor de eroziune și dezagregare a rocilor.     Startul a fost din poiana de la Fântâna de Leac, creasta prezentând o serie de suișuri și coborâșuri pe vârfurile Caramalău, Vraju, Sulucu Mic și  Sulucu Mare. Am coborât pe valea Șerparu, de unde am făcut cale-întoarsă exact pe același traseu.


Laurențiu și Vali


Sfinxul din Pricopan

Doar o poză sa mai pun


     Au ieșit 14,5 km de alergare frumoasă, cu o diferență de nivel 945 de metri, într-un timp de parcurgere: 2 ore și 9 minute. E un început bun!

     Totodată, am înnoit și pantofii de alergare La Sportiva UltraRaptor: mi-au plăcut fiind comozi, greutate mai mică decât Salomonii purtați până acum, iar aderența și amortizarea sporită.Peisaj de Pricopan


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu