19.08.2016

Jurnal japonez- Kobe Maritime Museum

     Muzeul maritim din Kobe a fost fondat în anul 1987, pentru celebrarea a 120 de ani de la deschiderea portului modern al orașului Kobe. Muzeul este găzduit într-o clădire cu arhitectură deosebită, amintind de forma unei plase de pescuit.



     În muzeu vom descoperi o reprezentare a evoluției transportului maritim, din păcate cu multe explicații ce nu sunt în limba engleză, dar și o evoluție a dezvoltării portului Kobe de-a lungul istoriei. În cadrul expoziției sunt nenumărate nave în miniatură construite, bărci, machete, precum și o gondolă venețiană în mărime naturală.







Veneția, sosim!


Secțiunea maestră a unei nave de luptă de la Trafalgar



     Mi-am adus aminte și de anii facultății, de proiectare preliminară a navei, precum și de alte cunoștințe ascunse pe unde prin cotloanele memoriei.


Bulbi, cârme și elice


     Kobe Maritime Museum reprezintă două muzee într-unul singur. Știați că marea companie Kawasaki a luat ființă în orașul Kobe? Astfel, funcționează în cadrul aceluiași muzeu expoziția Kawasaki Good Times World, ce prezintă toate ramurile de producție ale renumitului concern, începând de la motociclete, roboți, elicoptere, nave și submarine și terminând cu avioane și simulatoare pentru trenuri de mare viteză. Impresionant și atractiv, o dovadă clară a faptului că indiferent că nu mai suntem copii, jucăriile ne vor atrage în continuare.

Dioramă









Țineți-mă că vin!


0 km




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu