sâmbătă, 31 decembrie 2016

2016 în alergare

      Ne apropiem cu pași mari către sfărșitul anului, perioadă în adunăm ce a fost bine și ce nu a mers în acest an, aruncând un ochi în pușculiță și prin ogradă și celălalt ochi pe calendarul lui 2017, întocmind din timp o listă de dorințe și obiective personale.
     La trecerea anului tragem linie, măsurăm alergările în kilometri și în orele alergate pe faleza Dunării și prin parcuri, pe potecile de munte și în competițiile de trail running. Alergarea nu este un sport sezonier, indiferent de vreme putem ieși la alergare pe ploaie, vânt, caniculă sau ninsoare.


     Am participat la câteva concursuri de trail running, unde am obținut timpi mai buni comparativ cu anii precedenți, ceea ce mă motivează pentru viitor. Mi-am propus să termin un maraton montan într-un timp sub 5 ore și am reușit. Totodată, gândul meu era stabilit la 2000 de km alergați în acest an, reușind mult mai mult de-atât.

     Dintre obiectivele propuse pentru 2016, nu am putut participa la Inov8 2X2Race din munții Făgăraș, ultramaratonul CiucașX3 și Maratonul Pietrei Craiului, fiind plecat din țară în a doua jumătate a anului.
       De ceva timp mă gândesc cum va fi 2017 în privința alergărilor. Alergarea montană este doar un hobby, o pasiune pentru care voi aloca timp cât îmi voi permite. Pasiunea trebuie să ocupe timp, nu spațiu - vorba unei reclame recente la radio! 
     Participarea la competiții implică de asemenea costuri, echipament, deplasări, cazare, alimentație. Și cum alergarea montană nu se potrivește de fiecare dată cu planurile de familie și profesionale, ea poate fi oricând plasată într-un clasament pe locurile 3-4-5....-15..-20.

Calendar de alergare 2017

     Întocmirea unei liste de obiective pentru următoarele 12 luni este binevenită, ea oferind un scop acţiunilor din viaţa noastră! La Mulţi Ani cu multă sănătate și surprize plăcute în 2017! 

2 comentarii:

 1. Frumoase rezultate in 2016! Sanatate si vointa sa depasesti cu bine incercarile noului an!
  La multi ani!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc pentru încurajări! Sigur ai întocmit o listă de dorințe pentru 2017 cu câteva alergări. :) Mult succes, Ana!

   Ștergere