03.10.2017

Istrița Escape 2017

     La sfârșitul săptămânii trecute am alergat la Istrița Escape, o competiție de alergare montană desfășurată pe potecile și drumurile forestiere de pe dealul Istriței.
     Istrița Escape este un concurs mic, fiind de-abia la a doua ediție, cu startul, sosirea, masa și premierea toate în același loc, la Sărata Monteoru. Aflasem de pe facebook de acest eveniment și am ținut morțiș să particip în acest an din mai multe motive, din care amintesc doar două: sunt buzoian la origine, iar Sărata Monteoru este relativ aproape de Galați (cam 150 de km distanță).

Schița traseelor

      Au fost organizate 3 probe: de cros sau „fun-run” de 9 km, semimaraton și maraton, toate cu aproape 120 de participanți. Traseul bine marcat cu benzi și cu vopsea oferă diversitate: poteci întortocheate prin pădure, pante și fânețe, vreo două urcări mai importante și panorame către Bărăgan și Subcarpații Buzăului. Înscrierile s-au făcut online, dar te puteai înscrie și la fața locului în ziua concursului. 
      Isprava mea de la proba de semimaraton (de fapt, au fost aproape 25 km și peste 900 m diferență de nivel): timp obținut 2 ore și 26 de minute, locul 6 la open masculin, locul 3 la categoria 30-39 ani. O alergare bună și o mică realizare!
     După concurs, ne aștepta o fasole cu o ciozvârtă de ciolan, astfel că toată lumea a rămas în zonă pentru socializare și schimbul obișnuit de impresii. Organizatorii și voluntarii au fost extrem de activi, de apreciat atmosfera creată pentru pătimașii alergatului pe coclauri.
     Nu cred că multă lume din zonă știa de acest eveniment, totuși e bine că lumea se mișcă, iar cu câteva completări/îmbunătățiri și o mai mare popularizare, Istrița Escape va crește în următorii ani. Urmează Maratonul Pietrei Craiului!

La start cu gașca din Galați


La sosire

Poftă bună la alergat! Cu Marian,Vali și Cristi. Felicitări master-chefului!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu