10.01.2023

Out of Office 2023

      Obiceiul de a pune dorințe și de a întocmi planuri la început de An Nou datează, se pare, din timpul Imperiului Roman, atunci când în cadrul ceremoniilor, cei mai înalți funcționari ai Romei jurau credință împăratului și că vor rămâne loiali. Sărbătorile romane de Anul Nou erau asociate cultului lui Janus - zeul începuturilor și sfârșiturilor, zeul norocului schimbător, cel cu două fețe, una care privește spre trecut și cealaltă spre viitor. De la Janus provine și numele lunii ianuarie.

     Începem anul 2023, cu optimism, pentru a-l face mai bun și de neuitat. Fără să o mai lungim aiurea, vom trece pe hârtie planurile pentru acest an, stabilind o direcție în acest sens. Obiectivele alese sunt personale, cât și profesionale, iar numărul lor nu ar trebui să fie prea mare, pentru a nu apărea senzația copleșitoare și de presiune. Obiectivele pot fi detaliate pe etape, cu termene de timp intermediare, analizând cât de realiste rămân de-a lungul timpului.

     Mi-ar plăcea să adun kilometri în cadrul unor competiții de alergare montană, precum: Rarău-Everesting, Carpathia Trails, Buila Trail Race și Făgăraș Rocks, curse nu mai lungi de 100 km, considerând că aici este zona unde aș mai putea crește un pic. Pentru curse mai lungi de 100 km este necesar un volum mult mai mare de km și timp disponibil, ceea ce în momentul de față nu îl mai găsesc. De asemenea, am în plan alergarea crestei Făgărașului de la un Suru la Sâmbăta. Pe partea călătoriilor și al drumețiilor, mă gândesc la câteva zile petrecute pe o insulă grecească, plus niște ture în munții Retezat-Godeanu-Cernei, Rodnei și munții Banatului.

     Hai noroc cu sănătate și să fim bucuroși!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu